Službena stranica Nogometnog središta Našice

petak, 15. prosinca 2017.

Obavijesti vezane za informatički sustav i preregistraciju igrača

Nakon što je održan radni sastanak Hrvatskog nogometnog saveza, tvrtke Analyticom koja održava informatički sustav COMET HNS-a i svih tajnika registracijskih centara (županijski savezi i nogometna središta), donijeli su se određeni zaključci i smjernice i obznanile neke novosti, a neke od njih navodimo:
·      u rad će u najskorije vrijeme biti puštena verzija 4.0 informatičkog sustava Comet HNS-a

·      svi korisnici koji posjeduju pametne telefone i ostale mobilne uređaje mogu pomoću Trgovine Play ili App Store preuzeti mobilnu aplikaciju mComet te ju koristiti u radu. Molimo korisnike da ne ustupljuju svoje korisničko ime i lozinku jer će im biti onemogućen ulazak u sustav ukoliko se budu prijavljivali u sustav s prevelikog broja uređaja.

·      Istupnica igrača se odsada može kreirati u informatičkom sustavu (ulaskom u profil igrača može se pritiskom na gumb ''Istupnica'' generirati verzija za ispis koju samo treba ovjeriti od strane kluba).

·      Vezano za preregistraciju igrača koja će se obavljati od 18. 01. – 28. 02. 2018. godine, važno je uzeti u obzir sljedeće:
- Postupak će biti jednostavniji nego onaj kod prethodne preregistracije – klubovi više neće morati dostavljati ovjerene prijave za preregistraciju za svakog igrača, već će na popisu svih svojih igrača označiti one igrače koje želi preregistrirati ( konzola za preregistraciju će biti postavljena uskoro ) te isprintati popis, ovjeriti ga i dostaviti u Ured NS Našice. Prije toga će biti potrebno učitati nove fotografije igrača, osim seniorskih i veteranskih.
- Sve dosadašnje fotografije igrača mlađih kategorija (od prednatjecatelja do juniora) bit će izbrisane u sustavu s 01. 01. 2018. godine.
- Ukoliko se želi učitati nova fotografija seniorskog ili veteranskog igrača, navedeno se može učiniti istim postupkom, a poželjno je učitati nove fotografije onih igrača čije su dosadašnje fotografije bile loše kvalitete (dakle, fotografije seniorskih i veteranskih igrača nije nužno mijenjati ukoliko su dobre kvalitete).
- Budući da je razvojem tehnologije vrlo brzo, lako i bez troškova moguće pribaviti fotografije igrača, molimo klubove da obrate pažnju na njihovu kvalitetu, tim više što registracijski centar ima pravo odbiti izvršiti registraciju igrača ukoliko je loša fotografija. Naputci za fotografiranje su sljedeći:
Ø  fotografija mora biti jasna, a igrač mora biti fotografiran sprijeda (frontalno)
Ø  molimo da igrača fotografirate ispred jednobojne pozadine, po mogućnosti svijetle boje (najbolje je koristiti zid za pozadinu, a molimo da se igrač ne fotografira npr. na ulici, ispred tzv. ''gelendera'', u kafiću ispred namještaja koji ne omogućava da se jasno razluči lice i kosa od pozadine…)
Ø  igrač se treba fotografirati u sportskoj opremi.

- Prije preuzimanja novih iskaznica, potrebno je vratiti sve dosadašnje iskaznice igrača.

·      Trenutačne iskaznice igrača su prijelazno rješenje, a cilj je u skorom vremenu prijeći na plastificirane iskaznice igrača, dok će liječnički pregledi biti evidentirani u samom informatičkom sustavu i tako olakšati i unaprijediti cjelokupni sustav.

·      U sustavu će biti još mnogo novih mogućnosti, a posebice su proširene mogućnosti raznih izvještaja, a neke od novina sustava se već sada mogu vidjeti u DEMO verziji sustava kojoj se može pristupiti na način da se korisnik prijavi na web adresu:
   ili da na uobičajenu adresu prije prijavljivanja iza kose crte upiše demo

   Demo verzija služi isključivo za vježbanje i sve promjene koje su učine u takvoj verziji nisu           stvarne.