Službena stranica Nogometnog središta Našice

četvrtak, 4. lipnja 2020.

Prijelazni rok 2020 - upute

Slijedom stupanja na snagu novog Pravilnika o statusu igrača i registracijama (od 15. 06. 2020. godine), izvanredne odluke o prijelaznom roku u 2020. godini uzrokovane okolnostima uslijed pandemije virusa COVID-19 te nakon manjih korekcija nakon konzultacija HNS-a i zaposlenika registracijskih centara, HNS je donio Uputu za registraciju igrača i pravo nastupa (nalazi se na poveznici na kraju teksta).

Uzimajući u obzir navedenu Uputu, sve ostaje nepromijenjeno kao i u dosadašnjim uputama uz iznimku da se igrači amateri u rangovima od 3. HNL i niže mogu registrirati i u periodima izvan prijelaznog roka predviđenim za igrače amatere (u ovom slučaju već od 15. lipnja).
Ukratko, svi igrači amateri mogu se u 3. HNL i nižim rangovima registrirati za novi klub od 15. lipnja do 26. srpnja (prijelaz igrača amatera izvan prijelaznog roka) te od 27. srpnja do 19. listopada 2020. godine (prijelazni rok koji vrijedi za sve rangove).

Za prijelaz igrača potrebno je dostaviti potpunu dokumentaciju koja uključuje istupnicu ili recipis (zamjenjuje istupnicu). Recipis se sastoji od zahtjeva igrača za istupnicom i potvrde o poslanom zahtjevu. Period u kojem igrači mogu poslati recipis svom klubu je od 15. lipnja do 31. srpnja 2020. godine.

Molimo sve klubove da u ovom periodu temeljito prate sve odluke te budu informirani o svim novinama. Također, u pripremi je rasprava u HNS-u na temu dvojnih registracija igrača te su moguće i eventualne nove odluke u tom smislu. Na službenoj internet stranici HNS-a ( https://hns-cff.hr/ ), a pogotovo na podstranici Propisi i dokumenti mogu se pronaći svi dokumenti i pravilnici te se informirati o svim važećim propisima.

Uputa za registracije i pravo nastupa igrača
Prijelazni rok 2020